Δυνατότητα ή καθήκον η μη κατάθεση βαθμολογίας;

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ

03-02-2021

Δυνατότητα ΄η καθήκον η μη κατάθεση βαθμολογίας;

Συνάδελφοι,

Είναι προφανές, παρά τις υποκριτικές δηλώσεις όλων (κυβερνητικών και μη), ότι η τηλεκπαίδευση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Παρ’ όλα αυτά, με την κατάθεση βαθμολογίας, απαιτείται η υποταγή των εκπαιδευτικών στην κανονικότητα της τηλεκπαίδευσης. Σημαντικές αντιστάσεις συναντά αυτή η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας από τους καθηγητές που αρνούνται να την εφαρμόσουν. Με το θέμα ασχολήθηκε και η ΟΛΜΕ που σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ξεκάθαρα τη δυνατότητα μη κατάθεσης βαθμολογίας». Μια θέση στη λογική του Πόντιου Πιλάτου που βρίσκεται πίσω από τις διαθέσεις σημαντικής μερίδας εκπαιδευτικών.

Αντί τα συνδικαλιστικά όργανα να πρωτοστατούν και να αφυπνίζουν τους εκπαιδευτικούς να μην νομιμοποιήσουν την τηλεκπαίδευση και τη βαθμολόγηση, έρχονται ως ουραγοί δείχνοντας ανοχή στην πολιτική νομιμοποίησης και μονιμοποίησης της τηλεκπαίδευσης και αποδοχής της «κανονικότητας» που ευαγγελίζεται  και προβάλλει προς κάθε κατεύθυνση το Υπουργείο.

Οι λόγοι για τους οποίους είναι υποχρέωση μας η μη κατάθεση βαθμολογίας έχουν επανειλημμένα αναφερθεί τόσο από εμάς όσο κι από εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που καθημερινά δίνουν τη μάχη στο σχολείο τους αλλά και στα μέσα, αρθρογραφώντας, υπερασπιζόμενοι τον παιδαγωγικό μας ρόλο.

Είναι καθήκον και χρέος με μπροστάρη τα συλλογικά μας όργανα να σταθούμε όρθιοι!!! Το Υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει. Απαιτεί βαθμούς τετραμήνου, επειδή ακριβώς θέλει να βάλουν την υπογραφή τους οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί κάτω από την παρωδία της τηλεκπαίδευσης. Εκμαιεύοντας έτσι τη συμφωνία τους για την υποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας μ’ αυτήν την εκπαιδευτική «φάρσα». Στοχεύει το Υπουργείο στην παγίωση της τηλεκπαίδευσης και την αξιοποίησή της για τους αντιεκπαιδευτικούς του σχεδιασμούς. Γι’ αυτό και παρά τα όσα συμβαίνουν επιμένει να απαιτεί απουσίες, ύλη, βαθμούς.

Είναι καθήκον και χρέος όλων των εκπαιδευτικών, η μη κατάθεση βαθμολογίας, γιατί είναι δάσκαλοι όλων των μαθητών κι όχι μόνο όσων μπορούν! Να πάψουν λοιπόν ο Προϊστάμενος και αρκετοί Διευθυντές σχολείων να πιέζουν και να εκβιάζουν συναδέλφους. Να καταγγείλουμε όλοι αποφασιστικά τις πιέσεις που ασκούνται για να νομιμοποιηθεί ουσιαστικά η διαδικασία απογείωσης των ανισοτήτων και του μαζικού αποκλεισμού των μαθητών μέσω της κίβδηλης «κάλυψης ύλης», ενώ τα σχολεία είναι κλειστά. Επαναδιδασκαλία της ύλης, ιδιαίτερα της Γ΄Λυκείου, από εκεί που τα σχολεία έκλεισαν, δηλαδή από τις 6 Νοεμβρίου!

Καλούμε την Γ΄ ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να πρωτοστατήσουν σ’ αυτόν τον αγώνα, με καθαρές αποφάσεις και παρεμβάσεις που να εμπνέουν και να δίνουν ισχυρό ράπισμα στην πολιτική του Υπουργείου. Να πάψουν άμεσα ή έμεσα οι συνδικαλιστικές παρατάξεις – και του πρώην κυβερνητικού συνδικαλισμού και των «υπεύθυνων» δυνάμεων – να βάζουν πλάτη σ’ αυτές τις πολιτικές και να σπέρνουν την ηττοπάθεια, το δήθεν ανέφικτο και τη λογική του επιτρεπτού και της υπευθυνότητας.

Εξ άλλου, ας μην ξεχνάμε ότι για τις μεγάλες μάχες της αξιολόγησης, που έρχονται, βασικό συστατικό θα είναι η ΑΝΥΠΑΚΟΗ!

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση και εκλογές ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους στο 21ο συνέδριο, Ψηφοδέλτιο, αφίσες, Διακήρυξη!

Πλήρης οδηγός δικαιωμάτων και αδειών αναπληρωτών και νεοδιόριστων -μόνιμων εκπαιδευτικών

Διακήρυξη για συνέλευση 13/12 και εκλογές 20/12 στην ΕΛΜΕ!