Να μην αφήσουμε να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας

 Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δυτικής Αθήνας

Να δικαιωθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Να μην αφήσουμε να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας

 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην 53η μέρα απεργία πείνας. Μετά την απόφασή του να διακόψει την πρόσληψη νερού και από τον ορό ενυδάτωσης, οι γιατροί της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας αναφέρουν την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, με άμεσο τον κίνδυνο να υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στη χώρα μας. Κι ενώ η λύση μπορεί να δοθεί με μια απλή διοικητική απόφαση, ώστε ο απεργός πείνας να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, η κυβέρνηση του το αρνείται -με απόλυτη εκδικητική μανία- αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.  

Πολιτικά κόμματα, κοινωνικοί φορείς, από κάθε χώρο κοινωνικής ζωής, κοινωνικές οργανώσεις από όλη την Ευρώπη εγκαλούν την κυβέρνηση να σεβαστεί τις  δημοκρατικές  ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας.

Επειδή: H απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα,  ώστε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπως και δικαιούται σύμφωνα με σχετικό νόμο, μας αφορά όλους/όλες, το αίτημά του είναι δίκαιο και πρέπει να αναγκαστεί η κυβέρνηση να υποχωρήσει. Γι’ αυτό να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, μαζί με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που αναφέρονται στο εργατικό κίνημα, στο περιβαλλοντικό κίνημα, στο κίνημα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα συνταγματικά δικαιώματα, στα νεολαιίστικα κινήματα, στα κινήματα φύλου.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη! 

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης-Μηχανισμών-ΗΠΑ! 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση και εκλογές ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους στο 21ο συνέδριο, Ψηφοδέλτιο, αφίσες, Διακήρυξη!

Πλήρης οδηγός δικαιωμάτων και αδειών αναπληρωτών και νεοδιόριστων -μόνιμων εκπαιδευτικών

Διακήρυξη για συνέλευση 13/12 και εκλογές 20/12 στην ΕΛΜΕ!