Όχι στις πιέσεις για τη βαθμολογία α΄ τετραμήνου

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ 1/3/21

Την περασμένη Δευτέρα 22/2 η υφυπουργός κα Μακρή έστειλε εγκύκλιο (Αρ. Πρωτ. 20466/ΓΔ4) με την οποία ζητά από τους «Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τις οικείες Διευθύνσεις Δ.Ε. για τις περιπτώσεις εκείνες που εκπαιδευτικοί δεν κατέθεσαν βαθμολογία, κατ’ εφαρμογή των οικείων διατάξεων, με την υποβολή κατάστασης στην οποία θα αναγράφονται οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, οι μαθητές για τους οποίους δεν κατέθεσαν βαθμολογία, τα μαθήματα στα οποία αφορά η μη κατάθεση βαθμολογίας, καθώς και οι λόγοι της μη κατάθεσής της στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από τις εφαρμοστέες διατάξεις λόγων».

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας ενώ αρχικά ζήτησε τη μη αποστολή των στοιχείων, στη συνέχεια, και αφού είδε ότι τα ποσοστά της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση υπερβαίνουν το 85%, κάλεσε με τη σειρά του τους Διευθυντές να καταθέσουν τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία όμως πολύ εύκολα μπορεί να αντλήσει κανείς από το my school.

Για άλλη μια φορά υποστηρίζουμε πως δεν είναι ούτε παιδαγωγικά ούτε επιστημονικά ορθή η αξιολόγηση των μαθητών κάτω από αυτές τις συνθήκες, έχοντας υπόψη τις πολλαπλές σοβαρές αδυναμίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τη μη ισότιμη συμμετοχή των μαθητών μας για υποκειμενικούς ή αντικειμενικούς λόγους, εξαιτίας ελλιπούς τεχνικού εξοπλισμού, καθώς και το γεγονός ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να ικανοποιήσει και να αντικαταστήσει το πολυσύνθετο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο της ζωντανής εκπαιδευτικής πράξης που συντελείται στην αίθουσα.

Καλούμε λοιπόν τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην υποκύψουν στις πιέσεις που δέχονται, να προτάξουν τον εκπαιδευτικό κι όχι τον διοικητικό τους ρόλο και να σταθούν στην ίδια πλευρά με όλους τους εκπαιδευτικούς και με τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων (ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση και εκλογές ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους στο 21ο συνέδριο, Ψηφοδέλτιο, αφίσες, Διακήρυξη!

Πλήρης οδηγός δικαιωμάτων και αδειών αναπληρωτών και νεοδιόριστων -μόνιμων εκπαιδευτικών

Διακήρυξη για συνέλευση 13/12 και εκλογές 20/12 στην ΕΛΜΕ!