Εκλογές και γενικές συνελεύσεις: αν όχι τώρα, πότε; Ως πότε θα κρατήσει το συνδικαλιστικό lockdown;

Αγωνιστική  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  Γ΄ΕΛΜΕ  Δυτ. Αθήνας

Εκλογές και γενικές συνελεύσεις: αν όχι τώρα, πότε;

Ως πότε θα κρατήσει το συνδικαλιστικό lockdown;

Αγαπητοί συνάδελφοι/ισες,

Τους τελευταίους 15 μήνες η εκπαίδευση ήταν ένα από τα βασικά θύματα-στόχους των αντιλαϊκών μέτρων που ψήφισε και προσπάθησε να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ! Νομοσχέδιο για την τεχνική επαγγελματική, αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών, υποχρεωτικότητα της τηλεκπαίδευσης, με πανευρωπαϊκό ρεκόρ χρόνου κλειστών σχολείων και υποτιθέμενη κανονικότητα με μια σειρά αντιδραστικών ρυθμίσεων (κατάθεση βαθμολογίας, ύλη, απουσίες), εκλογές ΥΣ εξ αποστάσεως και κατάργηση στην ουσία των αιρετών, πρότυπα σχολεία, τράπεζα θεμάτων, καθιέρωση βάσης εισαγωγής, μείωση εισακτέων στα ΑΕΙ, Πανεπιστημιακή αστυνομία…

Μοιάζει η εκπαίδευση σαν βομβαρδισμένο τοπίο, από τη μανία όλων εκείνων των πολιτικών που τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια δεν είχαν καταφέρει να υλοποιήσουν κάτω από τη δυναμική αντίδραση του εκπ/κου κινήματος, αλλά διαμόρφωσαν ένα τοπίο συρρίκνωσης και ερήμωσης. Προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την πανδημία, παρά την αξιοπρεπέστατη και καθολική αντίσταση στις εκλογές ΥΣ και στη συγκρότηση ομάδων αυτοαξιολόγησης με την απεργία αποχή, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και προχωρά στην εφαρμογή του νομοθετικού περιεχομένου που έχει ήδη ψηφίσει. Βέβαια, στη διαμόρφωση αυτού του κλίματος σημαντικό αν όχι καθοριστικό ρόλο παίζει η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ/ΣΥΝΕΚ/ΠΕΚ) αλλά και η «υπεύθυνη αριστερά» των αδιεξόδων κομματικών επιλογών και μόνο αυτών (ΠΑΜΕ). Ως εκ τούτου, βαδίζοντας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι απαραίτητο, όσο ποτέ, το σπάσιμο του συνδικαλιστικού lockdown. Είναι γελοίο, με όλη την κοινωνία σε μια υποτιθέμενη κανονικότητα, τα σωματεία και οι εκπαιδευτικοί να μη πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις, δημοκρατικό διάλογο, σχεδιασμό και οργάνωση και εν τέλει και εκλογές ως στοιχείο δημοκρατικής λειτουργίας αλλά και πιθανής αναδιάταξης των συσχετισμών μπροστά στην ολομέτωπη προαναφερθείσα επίθεση! Ο κλάδος πρέπει να μπει άμεσα σε διαδικασία διαλόγου, κινητικότητας και οργάνωσης της άμεσης απάντησης αλλά και της επόμενης μέρας!

Είναι αδιανόητο να επίκειται νόμος κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, που μας γυρίζει στον 19ο αιώνα και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να σφυρίζουν αδιάφορα.

Μερικά από τα επικείμενα αντεργατικά μέτρα: κατάργηση 8ωρου, 10ωρα/50ωρα, ατομικές συμβάσεις εργασίας, απλήρωτες ή φθηνές υπερωρίες έως 150ωρες/χρόνο, κατάργηση ΣΕΠΕ, επέκταση εργασίας τις Κυριακές, χτύπημα στο απεργιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα με ηλεκτρονικό φακέλωμα και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για απεργία και εκλογή ΔΣ κλπ.

Για αυτό λοιπόν απαιτούμε: 1. Άμεση σύγκλιση ΓΣ ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων μέχρι τέλος Μάη, για χάραξη αγωνιστικών βημάτων του κλάδου και οργάνωση της απάντησης στην κυβερνητική αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική λαίλαπα. 2. Πραγματοποίηση των εκλογών στις ΕΛΜΕ για ΔΣ και εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ μέχρι τέλος Ιούνη και συνέδριο το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη.

Με σπασμωδικές και μερικές κινήσεις η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα! Με οργανωμένες απαντήσεις, ενότητα και αντεπίθεση είναι σίγουρο ότι θα χάσει!

 ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/5 ΣΤΙΣ 7.00 μμ στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενάντια στον αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νόμο της κυβέρνησης!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση και εκλογές ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους στο 21ο συνέδριο, Ψηφοδέλτιο, αφίσες, Διακήρυξη!

Πλήρης οδηγός δικαιωμάτων και αδειών αναπληρωτών και νεοδιόριστων -μόνιμων εκπαιδευτικών

Διακήρυξη για συνέλευση 13/12 και εκλογές 20/12 στην ΕΛΜΕ!