Τον δρόμο τον ανοίγουμε βαδίζοντας…

  Τον δρόμο τον ανοίγουμε βαδίζοντας…

 Χαιρετίζουμε όλους τους/τις συναδέλφους που σπάνε την φαινομενική νηνεμία των κυρίαρχων και, στην εκκωφαντική σιωπή που επιχειρούν να επιβάλλουν, κάνουν ένα βήμα, έστω και μικρό, αλλά βήμα. Με τον καιρό να είναι κόντρα…

Όσοι/ες συμμετείχαν στις εκλογές του σωματείου μας, και μας ανέδειξαν για άλλη μια φορά σε πρωταγωνιστική δύναμη, έδωσαν ελπίδα σαν μήνυμα. Αφήνουν να φαίνεται αδρά από τη σκόνη και τον κουρνιαχτό της πολυπλασαρισμένης και πλουραλιστικής υποταγής, η σπίθα! Η προοπτική της νίκης! Oι Παρεμβάσεις θα συνεχίσουν να εκφράζουν την ανυπότακτη, αγωνιστική διάθεση του κλάδου που καλείται όχι μόνο να αναμετρηθεί με τις δεξιές και αντιλαϊκές πολιτικές αλλά και να νικήσει!

Η συντριβή της ΔΑΚΕ στην περιοχή είναι ένα δεδομένο που αποδυναμώνει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Επίσης ο συσχετισμός των δυνάμεων που τάσσονται  ενάντια στην αξιολόγηση και που κατήγγειλαν το συνδικαλιστικό πραξικόπημα της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ), ανοίγει ένα μονοπάτι με φρεσκοπατημένο το χώμα... Επιτάσσει μια άλλη πολιτική αγώνα και συνεργασιών. Η θέληση των "από κάτω" θα πρέπει να προχωρήσει και να επιβληθεί. Καμία συναίνεση δεν μπορεί να υπάρχει στην κυρίαρχη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Είναι η απάντηση στο κυβερνητικό σχέδιο απονεύρωσης και άλωσης των σωματείων.

Από το μονοπάτι στον δρόμο…

Το εκπαιδευτικό ποτάμι της 11ης Οκτώβρη άφησε μια παρακαταθήκη για τον κόσμο: να αγωνίζεται με δύναμη, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και αλληλεγγύη. Για την αναχαίτιση των αξιολογητών και όσων επιχειρούν τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης θα χρειαστεί να συνεχιστεί η προσπάθεια. Καθοριστική θα είναι η συμμετοχή όλων μας στις γενικές συνελεύσεις και τις συλλογικές διαδικασίες της ΕΛΜΕ, για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το σωματείο. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε η ΕΛΜΕ να υπερασπίζει αταλάντευτα και αποφασιστικά τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, να πετυχαίνει κι επιμέρους τοπικές νίκες. Είμαστε σε σύγκρουση με την κάθε διοίκηση όσο εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιδιώξουμε τον συντονισμό όσων έχουν τις ίδιες επιδιώξεις, αλλά βγαίνουν στο δρόμο και μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις. Έφτασε το τέλος των σφραγίδων. Οι αποφάσεις οφείλουν να είναι στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων και να υπηρετούν τις ανάγκες και τα συλλογικά τους συμφέροντα, κι όχι την ανασφάλεια, τη χειραγώγηση και την απαξίωση των εκπαιδευτικών.

 

Ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ και σε κάθε πολιτική

που κάνει το σχολείο πιο ταξικό, πιο αποκρουστικό για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

Με το χαμόγελο σαν όπλο και τη συνείδηση του δίκιου, θα βρεθούμε σύντομα,

δίπλα- δίπλα, γιατί και θέλουμε και μπορούμε να νικήσουμε!

 

Αποτελέσματα εκλογών για ΔΣ Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας, 2-12-21 (και του 2019)

 

ΨΗΦΙΣΑΝ: 526 (576 το 2019)

                                                     ΑΚΥΡΑ- ΛΕΥΚΑ: 11 (16)

 

ΕΛΑΒΑΝ:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: 143 - 3  Έδρες - 27,2% (155- 2  Έδρες - 26,9%)

 

ΠΑΜΕ 174 - 3 Έδρες - 33% (189 - 3  Έδρες - 32,8%)

 

ΣΥΝΕΚ 127 - 2 Έδρες - 24 % (102 - 2 Έδρες- 18%)

 

ΔΑΚΕ 71 - 1 Έδρα - 13,5% (114 - 2 ‘Εδρες - 19,8%)

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση και εκλογές ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους στο 21ο συνέδριο, Ψηφοδέλτιο, αφίσες, Διακήρυξη!

Πλήρης οδηγός δικαιωμάτων και αδειών αναπληρωτών και νεοδιόριστων -μόνιμων εκπαιδευτικών

Διακήρυξη για συνέλευση 13/12 και εκλογές 20/12 στην ΕΛΜΕ!