Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας!

        Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας 

Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών. Πόλεμος στον πόλεμο των ολιγαρχών και των ιμπεριαλιστών                                                       Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας!

Το απάνθρωπο και αντικοινωνικό σύστημα εκμετάλλευσης δείχνει αυτές τις μέρες το πιο αποκρουστικό πρόσωπό  του. Είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ένα ακόμα επεισόδιο της σφαγής ενός λαού για το ξαναμοίρασμα των  πλουτοπαραγωγικών πηγών, των πρώτων υλών και της παγκόσμιας κυριαρχίας στην Ευρασία και τον Καύκασο. Η  άρχουσα τάξη της Ρωσίας, με τους 100 ολιγάρχες στους κόλπους της, διεκδικεί περαιτέρω έδαφος και υπέδαφος σε  όλη την περιοχή. Πάνω στο αίμα των λαών της. ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ υποδαύλιζαν από το 1990 αυτή την κατάσταση. Οι  Δυτικοί είναι αυτοί που χειροκροτούσαν τους ναζί στην πλατεία Μεϊντάν του Κιέβου το 2014, όταν έκαιγαν  ζωντανούς ανθρώπους στο κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό ή όταν επιτίθονταν σε διαδηλωτές μαζί με εταιρείες  σεκιούριτι στη Μαριούπολη. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μιλάνε για «ειρήνη». Ειρήνη γι΄ αυτούς είναι ότι  έγινε και στην Γιουγκοσλαβία. Κοινωνική ισοπέδωση, καταστροφή, φτώχεια, προσφυγιά, ιδιωτικοποιήσεις ορυχείων  κλπ, κοινωνίες που αδυνατούν να συνέρθουν από τη βία των πολύχρονων πολέμων. Και βέβαια κράτη προτεκτοράτα στα δικά τους συμφέροντα.  

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί καταλύτη αντιδραστικών εξελίξεων σε παγκόσμιο  επίπεδο. Φέρνει πιο κοντά τη γενίκευση του πολέμου και τη χρήση πυρηνικών. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα των  άγριων αντιπαραθέσεων και του ανταγωνισμού ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, ΕΕ,  Ρωσία, Κίνα), ώστε να δημιουργηθούν νέα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και οικονομικά δεδομένα που θα τους  εξασφαλίζουν δύναμη και εξουσία, κέρδη για τα μονοπώλια και τη βιομηχανία όπλων, με θύματα πάντα τους  λαούς. Αποτελεί πρόκληση για τους λαούς όλου του κόσμου η στάση των ΗΠΑ, που σήμερα παρουσιάζονται ως οι  δήθεν «εγγυητές της ειρήνης». ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι εμπρηστές του πολέμου, υπεύθυνοι για το διαμελισμό και  τη λεηλασία δεκάδων χωρών, από τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ ως το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Λιβύη.  

«Δόξα τω Θεώ εδώ έχουμε ειρήνη»  

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, τεράστια ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προκάτοχοί της. Δεν μπορούν  να μιλάνε για ειρήνη οι υπεύθυνοι για 26.000 νεκρούς από την πανδημία, αυτοί που επιτρέπουν τα συνεχιζόμενα  «εργατικά ατυχήματα», αυτοί που δίνουν γη και ύδωρ στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αυτοί που αυξάνουν τους  στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Με τις αντιδραστικές στρατιωτικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, η χώρα έχει μετατραπεί σε  ένα απέραντο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό αεροπλανοφόρο, από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη, για να υπηρετήσει τα  επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ σε ολόκληρη την περιοχή. Με τη συνεχιζόμενη εμπλοκή και αποστολή  όπλων ή ακόμα και στρατιωτικών μονάδων. Είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή να αγωνιστούμε με τα σωματεία μας, για  ένα διεθνιστικό αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα σύγκρουσης, που θα προωθεί τον ταξικό πόλεμο, ενάντια  στον πόλεμο των ολιγαρχών και των ιμπεριαλιστών και θα διεκδικεί:  

· Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Να σταματήσει κάθε επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη  χώρα.  

· Να σταματήσει η εισβολή και να αποχωρήσει τώρα ο ρώσικος στρατός.  

· Να πάψει κάθε επέμβαση των υποκριτών και πολεμοκάπηλων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο εσωτερικό της Ουκρανίας που  

        εδώ και δεκαετίες επεμβαίνουν, αλλά και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.  

· ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ από την Ελλάδα. Καμία εμπλοκή της  Ελλάδας ούτε σε αυτόν ούτε σε κανέναν άλλο πόλεμο.  

· Έξω από το ΝΑΤΟ.  

· Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη. Καμία εξυπηρέτηση στους  φονιάδες των λαών  

· Όχι στους εξοπλισμούς. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.  

· Η πολιτική της αναζήτησης «ξένων προστατών» μόνο κινδύνους εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό. Οι λαοί δεν  έχουν ανάγκη από προστάτες.  

· Ο δρόμος για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη φιλία των λαών περνάει από τον αγώνα ενάντια στους  πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές και τους σχεδιασμούς τους.  

 

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ  ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.  

Τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες να πρωτοστατήσουν στο αντιπολεμικό κίνημα και άμεσα να διοργανώσουν  πανελλαδικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση και εκλογές ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους στο 21ο συνέδριο, Ψηφοδέλτιο, αφίσες, Διακήρυξη!

Πλήρης οδηγός δικαιωμάτων και αδειών αναπληρωτών και νεοδιόριστων -μόνιμων εκπαιδευτικών

Διακήρυξη για συνέλευση 13/12 και εκλογές 20/12 στην ΕΛΜΕ!