Συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο πλαίσιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ!
Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας
ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤO ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙO ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΗ 18:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Την Τρίτη 5/7 η κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά τον νέο Νόμο - Πλαίσιο για τα πανεπιστήμια στη Βουλή για να ψηφιστεί μια εβδομάδα μετά. Ο νόμος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επιβολή διδάκτρων στις σπουδές, την «απελευθέρωση» των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων τμημάτων, το ξεπούλημα και τη λεηλασία της περιουσίας του δημόσιου πανεπιστημίου, τη διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, με την πολτοποίηση των προγραμμάτων σπουδών (ξενόγλωσσα και διά βίου μάθησης, υποβάθμιση των ΤΕΙ, μεταπτυχιακά και πρακτικές ασκήσεις που μετατρέπουν τους σπουδαστές σε φτηνούς-τζάμπα εργαζόμενους για τις επιχειρήσεις), το χτύπημα των συλλόγων και συνολικά του φοιτητικού κινήματος (με τη θέσπιση του «ενιαίου ψηφοδελτίου» για την κατάργηση των παρατάξεων) και τέλος τη διοίκηση των πανεπιστημίων από ανθρώπους της αγοράς, με τα «Συμβούλια Διοίκησης».
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να «τελειώνει» με τη δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση. Αποσυνδέει ακόμα περισσότερο τα ΑΕΙ από την κρατική χρηματοδότηση και τα οδηγεί στην αναζήτηση πόρων από δίδακτρα, από χορηγίες, από την προσφορά «εκπαιδευτικών προϊόντων», από την εμπορευματοποίηση της έρευνας κυρίως των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας 20ετίας και στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ-ΟΟΣΑ-ΣΕΒ, η κυβέρνηση της Ν.Δ. ολοκληρώνει μια διαδικασία μετατροπής των πανεπιστημίων σε πολυκαταστήματα εκπαιδευτικών προϊόντων, όπου όλα πουλιούνται και αγοράζονται.
Στη «διαβούλευση», προστέθηκαν και διατάξεις που αφορούν το πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας των καθηγητικών/παιδαγωγικών σχολών. Αυτές ορίζουν ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν σε κάθε πανεπιστήμιο ξεχωριστά προγράμματα σπουδών, τουλάχιστον μονοετούς φοίτησης και 60 πιστωτικών μονάδων.
Συνέχεια: https://drive.google.com/file/d/1Gjm7ZAwTaePVItCpsuMneaKln786OgHk/view?usp=sharing