Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ, στο ΥΠΑΙΘ Δευτέρα 12/12, 2μμ!

 Δευτέρα 12 Δεκέμβρη συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ στις 2μμ

Δε θα επιτρέψουμε να ακυρωθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020!   Ως εδώ με την κοροϊδία των τρίμηνων συμβάσεων, το αέναο κυνήγι προσόντων και την προκλητική «δόκιμη» περίοδο! Μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους/ες! Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτών. Άμεση μονιμοποίηση χωρίς ΚΑΜΙΑ προϋπόθεση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών!

Συνάδελφοι νεοδιόριστοι, αναπληρωτές και μόνιμοι!

Μόνο οργή προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις που κάνουν λόγο για ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων ΕΑΕ του ’20 στις οποίες προχώρησαν ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ δεκάδες ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ, σε ολόκληρη τη χώρα! Από τις προκλητικές δηλώσεις του ΓΓ Κόπτση σε συνάντηση με τα εκπαιδευτικά σωματεία, μέχρι την τοποθέτηση της υφυπουργού Παιδείας Μακρή στη Βουλή, γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τους νέους και τις νέες εργαζόμενες. Επιδιώκεται η διαδικασία των μονιμοποιήσεων να ολοκληρωθεί μόνο εφόσον ετοιμαστεί και προχωρήσει η ατομική αξιολόγηση, επικαλούμενοι τον 4823/21 και τον ν.4589 του Γαβρόγλου, ο οποίος προβλέπει τον καθορισμό κριτηρίων για την μονιμοποίηση των «δοκίμων» στη διετία με ΥΑ.

Αιτία πολέμου η επιδίωξη του ΥΠΑΙΘ για ανάκληση των διορισμών αν δεν υποταχθούμε στην αξιολόγηση!

Το ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζει ανοιχτά τη νέα γενιά εκπαιδευτικών ως εύκολο στόχο και τους διορισμούς, ως Δούρειο Ίππο για να περάσει την κακόφημη αντιδραστική και τιμωρητική αξιολόγηση. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο εχθρεύεται τη γενιά που φώναξε «Υπάκουοι αναπληρωτές δούλοι, τέλος» και κέρδισε με τον ανυποχώρητο αγώνα της τον διορισμό τους. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να την κρατήσει σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας, ώστε να δεχτεί πρώτα την αξιολόγηση. Θεωρεί ότι οι νεότεροι συνάδελφοι του «χρωστάμε» τη μονιμοποίηση μας, ότι προκειμένου να δουλεύουμε στο δημόσιο σχολείο είμαστε διατεθειμένοι να ξεπουλήσουμε την αξιοπρέπεια και τον αγώνα μας για ένα δημόσιο σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών. Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν. Πάρα πολλά χρόνια έχουμε δουλέψει ως συμβασιούχοι, με μειωμένα δικαιώματα σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Γιατί ως μόνιμοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές έχουμε δει το εισόδημα να μειώνεται δραματικά λόγω ακρίβειας και ιδιωτικοποιήσεων. Χωρίς καμία υποστηρικτική δομή στην εκπαίδευση, με Υπουργείο και Διοίκηση όχι μόνο να «νίπτουν τας χείρας τους», αλλά και να απειλούν πλέον με πειθαρχικές ποινές όποιον δεν προσαρμόζεται στις επιταγές τους. 

Συναδέλφισσες/οι, νεοδιόριστοι όλων των ετών, αναπληρωτές, αυτό που διακυβεύεται είναι η εργασία και οι ζωές μας, η συναδελφικότητα, η δημοκρατία και η παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία μας. Ετοιμάζουν την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο σχολείο. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά όχι μόνο τους νεοδιόριστους του ’20, αλλά εξίσου και του ’21 και του ’22 και τους δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές  ΄Η θα αφήσουμε τον φόβο να νικήσει ή θα σταθούμε συλλογικά, αποφασιστικά και μαχητικά απέναντι στο αφήγημα που λέει ότι όποιος δεν συμμορφώνεται απολύεται ή παραμένει όμηρος μιας αέναης, ταξικά άνισης και μίζερης διαδικασίας κατά την οποία κανείς ποτέ δεν θα είναι αρκετά ικανός, αρκετά νέος, αποδοτικός, ελαστικός, ανθεκτικός. 

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!                                                        

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ!

Στα χνάρια των αγώνων που έχουμε δώσει να προχωρήσουμε σε άμεσο απεργιακό και αγωνιστικό σχεδιασμό για την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων αποκλειστικά με πτυχίο και προϋπηρεσία, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών, χωρίς προσοντολόγια, αξιολογήσεις και συνεντεύξεις/διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

ΟΛΟΙ/ ΕΣ στην μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, στο ΥΠΑΙΘ την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 2μμ!

Απαιτούμε:

·           Καμία σύνδεση των διαδικασιών της αυτοδίκαιης μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

·           Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, χωρίς την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και καμία άλλη προϋπόθεση. Καμία ανάκληση διαπιστωτικής πράξης.

·           Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μόνιμη με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα, με την πρόσληψή της/του.

·           Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης των νόμων 4692/20 και 4823/21 και μαζί ο ν. 4589 (προσοντολόγιο) που δημιουργεί ένα συνεχές κυνήγι συλλογής προσόντων, απαξιώνοντας πλήρως το πτυχίο ΑΕΙ και ενισχύοντας τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους συναδέλφους.

·           Μαζικούς μόνιμους διορισμούς/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ(ρι)ών στα δεκάδες χιλιάδες κενά που υπάρχουν κάθε χρόνο.

Όλες και όλοι στην κλαδική απεργία στις 15/12 με αιτήματα αιχμής πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού και τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών, καθώς και την απόσυρση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων! Συγκέντρωση στα Προπύλαια την ίδια μέρα και ώρα 12.00 με πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών

Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας
 
 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση και εκλογές ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους στο 21ο συνέδριο, Ψηφοδέλτιο, αφίσες, Διακήρυξη!

Πλήρης οδηγός δικαιωμάτων και αδειών αναπληρωτών και νεοδιόριστων -μόνιμων εκπαιδευτικών

Διακήρυξη για συνέλευση 13/12 και εκλογές 20/12 στην ΕΛΜΕ!