Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση! Απεργία-Αποχή!

Γ΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Ο αγώνας μας ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, που στοχεύει στην κατηγοριοποίηση  των δημόσιων σχολείων, στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για τους  εκπαιδευτικούς και τελικά στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών  μας, συνεχίζεται και μπαίνει στην πιο καθοριστική του φάση. 

Σας ενημερώνουμε όλους πως οι νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας το πρωί της Μ. Πέμπτης  13/4, (!!!) (ενώ μέχρι την Μ. Τετάρτη τους επέβαλαν σε καταναγκαστική επιμόρφωση),  έλαβαν στα προσωπικά τους e-mail μήνυμα με τα ζευγάρια αξιολογητή-αξιολογούμενου. Στόχος για το ΥΠΑΙΘ είναι οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ως τις 28/4 να δρομολογήσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης, ώστε μέχρι τις 5/5 να έχει ξεκινήσει η φάση της διαδικασίας «παρατήρησης» των διδασκαλιών των εκπαιδευτικών ευθύνης  τους. 

Στόχος και καθήκον δικό μας είναι να μην περάσει κανείς αξιολογητής την πόρτα των  σχολείων μας. Στόχος μας είναι να ακυρώσουμε τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια και  να υπερασπιστούμε το σχολείο, τη δουλειά μας, τους μαθητές μας. Γι’ αυτό δεν πρόκειται απλά για μια στάση «συμπαράστασης» προς τους νεοδιόριστους  συναδέλφους. Αφορά την υπεράσπιση της δουλειάς μας, τις εργασιακές μας συνθήκες. 

Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουμε καμία απολύτως υπηρεσιακή υποχρέωση να  απαντήσουμε σε email ή τηλέφωνα κλπ την περίοδο των διακοπών του Πάσχα. 

Με στόχο λοιπόν την οργάνωση της συλλογικής και αγωνιστικής μας αντίστασης  θυμίζουμε: 

Δεν μπαίνουμε στην ψηφιακή πλατφόρμα αξιολόγησης και δεν καταχωρούμε  στοιχεία 

Ενημερώνουμε άμεσα τον σύλλογο διδασκόντων και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Αν λάβουμε e-mail από τον αξιολογητή μας, απαντάμε:  

Με την παρούσα (αριθμός πρωτοκόλλου …… εδώ να γράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου της ομαδικής δήλωσης συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή στο κάθε σχολείο) δηλώνω ότι  συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ (ή ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ΕΒΠ  – ΕΕΠ), από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο  προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο  συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς  και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων  και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των  μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς  της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική  αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου,  κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ. 

Για το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

https://gelmeda.blogspot.com/2023/04/blog-post_19.html

 

 ·         Αναλυτικές οδηγίες της ΕΛΜΕ: Γ' ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ατομική αξιολόγηση: Οδηγίες για τα μηνύματα που στέλνουν Διευθύνσεις και Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (gelmeda.blogspot.com)

·         Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την απεργία - αποχή - Ο.Λ.Μ.Ε. | Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (olme.gr)

         ·        ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Γ' ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: Το νέο Διοικητικό  Συμβούλιο της ΕΛΜΕ (gelmeda.blogspot.com)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση και εκλογές ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους στο 21ο συνέδριο, Ψηφοδέλτιο, αφίσες, Διακήρυξη!

Πλήρης οδηγός δικαιωμάτων και αδειών αναπληρωτών και νεοδιόριστων -μόνιμων εκπαιδευτικών

Διακήρυξη για συνέλευση 13/12 και εκλογές 20/12 στην ΕΛΜΕ!