Για τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα

 

Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

 

Συνάδελφοι,

το Υπουργείο Παιδείας από τις 31-7-2023 (αριθ. πρωτ. 14882) ανακοίνωσε και απέστειλε στα σχολεία την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με την οποία "οριστικοποιούνται" τα τμήματα ΕΠΑΛ ανά τάξη, τομέα και ειδικότητα που εγκρίνονται για το σχολικό έτος 2023-24.

 Στο αμέσως επόμενο διάστημα επίκειται και η ανακοίνωση των τμημάτων γυμνασίων και γενικών λυκείων ανά διεύθυνση εκπαίδευσης.

 Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων και με δεδομένο ότι οι εγγραφές ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο, έχει αποδείξει ότι τα αρχικά εγκεκριμένα τμήματα είναι λιγότερα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες εκπαίδευσης των μαθητών.

 Το Υπουργείο στο όνομα του ορθολογισμού των δαπανών χαρακτηρίζει ως «ολιγομελή» και καταργεί ακόμα και τμήματα προσανατολισμού της Γ΄Λυκείου.

 Επειδή βασική μας υποχρέωση είναι να διασφαλίσουμε τόσο τα εκπαιδευτικά-μαθησιακά δικαιώματα των μαθητών μας όσο και τις οργανικές θέσεις των συναδέλφων μας, καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να διεκδικήσουν έγκαιρα και δυναμικά την έγκριση όλων των αιτημάτων των σχολικών μονάδων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση και εκλογές ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους στο 21ο συνέδριο, Ψηφοδέλτιο, αφίσες, Διακήρυξη!

Πλήρης οδηγός δικαιωμάτων και αδειών αναπληρωτών και νεοδιόριστων -μόνιμων εκπαιδευτικών

Διακήρυξη για συνέλευση 13/12 και εκλογές 20/12 στην ΕΛΜΕ!