Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

 Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!             

Όλοι/ες στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση, Τετάρτη 1η Νοέμβρη, 18:00 στον σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου

Καταγγέλλουμε την «πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών» που προγραμματίζεται για την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Ν. Ηράκλειο και καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση, στις 18:00 στον ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου. Καταγγέλλουμε τον σοβαρό τραυματισμό από την ΟΠΚΕ της 17χρονης αντιφασίστριας που συμμετείχε στην αντιφασιστική συναυλία του Σαββάτου 28/10, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και ζητάμε την τιμωρία των ενόχων. Καταγγέλλουμε την ΓΑΔΑ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη που εξομοιώνοντας τους φασίστες με το αντιφασιστικό κίνημα απαγόρευσε κάθε συγκέντρωση για την 1η Νοέμβριου.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και ενώ οι δίκες συνεχίζονται, το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα καταστολής σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπαιδευτικών, μαθητών που διεκδικούν τα δικαιώματα τους ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει και συγκαλύπτει την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών. Το είδαμε με την ανεμπόδιστη κάθοδο των ναζί από τα βόρεια σύνορα της χώρας μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια όπου προχώρησαν στη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, όπως το είχαμε δει και στο παρελθόν σε όλες τις δολοφονικές και εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής. Η έμπρακτη καταδίκη του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά είναι μονόδρομος, είναι έντιμη στάση, είναι πολιτική επιλογή, δίνεται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και δεν μπορεί να περιμένει.

Η εγκληματική φύση και δράση των φασιστών είναι ξεκάθαρη. Παρόλα αυτά  η κυβέρνηση προκλητικά τους καλύπτει και συμπαρατάσσεται μαζί τους, εγκολπώνοντας στην ατζέντα της όλη την ρητορική του μίσους ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, τις απαγορεύσεις των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Είναι πρόκληση στην περιοχή του αιματοβαμμένου μπλόκου της Καλογρέζας, όπου 22 παλικάρια έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, στο Ν. Ηράκλειο όπου η Ηλέκτρα Αποστόλου πέρασε πολλά χρόνια της ζωής και του αγώνα και που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι των Ναζί και να καλούν σε συγκέντρωση! Τους προειδοποιούμε: Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν σε αυτές τις περιοχές γιατί εδώ είναι ο τόπος της αντίστασης και της προσφυγιάς, του αγώνα και της θυσίας!

Ο φασισμός επιχειρεί να κερδίσει το λαό και τη νεολαία με δημαγωγικό τρόπο, επικαλείται τις πιο καυτές τους ανάγκες. Όμως, όποια μάσκα κι αν φορέσει, ο φασισμός είναι η πιο βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους, χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται αδρά από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και αποτελεί την πιο επιθετική εμπροσθοφυλακή τους.

Ο φασισμός νικιέται στους δρόμους και στις γειτονιές. Θα μας βρουν και πάλι μπροστά τους, μπροστά σε κάθε αντιφασιστικό αγώνα.

Στο δρόμο σπάμε την φασιστική απειλή και την κρατική τρομοκρατία

Αγωνιστική Παρέμβαση Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση και εκλογές ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους στο 21ο συνέδριο, Ψηφοδέλτιο, αφίσες, Διακήρυξη!

Πλήρης οδηγός δικαιωμάτων και αδειών αναπληρωτών και νεοδιόριστων -μόνιμων εκπαιδευτικών

Διακήρυξη για συνέλευση 13/12 και εκλογές 20/12 στην ΕΛΜΕ!