Συνεχίζουμε με απεργία-αποχή στην αξιολόγηση- Κάλεσμα σε συνάντηση ΔΣ νεοδιόριστων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Γ΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 

Μετά την προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ στο δικαστήριο ενάντια στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και την  απόφαση της Τρίτης 27/2 με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία – αποχή από την ατομική  αξιολόγηση, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής: 

1. Το γεγονός καταρχάς της προσφυγής στα δικαστήρια δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης, η οποία,  παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, βρήκε απέναντι της την πλειοψηφία των νεοδιόριστων  εκπαιδευτικών. Τρία χρόνια τώρα το ίδιο το Υπουργείο σε ανακοινώσεις του εμφανίζει εξαιρετικά  χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στην αξιολόγηση που δεν ξεπερνούν το 15% πανελλαδικά κι αυτό  κάτω από καθεστώς τρομοκράτησης. Έτσι πως ο μόνος δρόμος που απόμεινε για την κυβέρνηση  είναι αυτός του αυταρχισμού και των δικαστηρίων. 

2. Η τελευταία Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας (10/02) αποφάσισε «την  συνέχιση του αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης με την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής, αν βγει παράνομη, καλύπτοντας και τους/τις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα  Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες (ή  ΑΔΕΔΥ ή ΟΛΜΕ). Αποφασίζουμε νέο κύκλο γενικών συνελεύσεων αν βγει και η επαναπροκήρυξη  παράνομη. Υπέρ: 62, Λευκά: 8, Κατά: 0» 

3. Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω απόφαση η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σήμερα Πέμπτη 29/2 στην  προκήρυξη απεργίας – αποχής από την ατομική αξιολόγηση. Έτσι συνεχίζουμε τον αγώνα έχοντας  στα χέρια μας αυτό το μέσο πάλης αντιστεκόμενοι σε μία πολιτική που θα ανατρέψει τις εργασιακές μας σχέσεις, τη λειτουργία των σχολείων και το περιεχόμενο της μόρφωσης που θα προσφέρουμε στους μαθητές μας. 

4. Για το κενό που προκύπτει μέχρι να ενεργοποιηθεί η απεργία – αποχή (απαιτούνται τέσσερις μέρες) προκηρύσσουμε κυλιόμενες στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) από την  Πέμπτη 29/2/2024 ως και την Παρασκευή 8/3/2024 σε περίπτωση που κληθεί συνάδελφος από  σύμβουλο σε αξιολόγηση. 

5. Προτείνουμε να προχωρήσει ο κλάδος σε νέο γύρο ΓΣ και ΓΣ Προέδρων προκειμένου να  οργανώσουμε την πάλη μας όχι μόνο για την αξιολόγηση, αλλά και για όλα τα ζητήματα που μας  αφορούν. 

Για το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας

https://drive.google.com/file/d/1f0w0J6D39Q1Pl6oKW7vVnKX_Sh5gALIc/view?usp=sharing

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας καλεί όσες και όσους διορίστηκαν το 2020 και το  2021, σε συνάντηση την Τρίτη 5/3/2024 στις 14.30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ (7οΓΕΛ  Ιλίου) προκειμένου να σας ενημερώσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας το ενδεχόμενο  δικαστικής προσφυγής ως μέσο πίεσης για τη μονιμοποίηση σας. 

Θυμίζουμε σε όλες και όλους πως η ΕΛΜΕ μας, σε συνεργασία με τις άλλες δύο ΕΛΜΕ  της Γ΄ Αθήνας, οργάνωσε παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Γ΄Αθήνας, διεκδικώντας  τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Έτσι τον Οκτώβριο του 2022 εκδόθηκαν οι  διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης όσων διορίστηκαν το 2020, οι οποίες δεν έχουν  ανακληθεί, ενώ τον Οκτώβριο του 2023 προχωρήσαμε στην κατάθεση εξωδίκου προς τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης για τη μη έκδοση των αντίστοιχων πράξεων για τους  διορισθέντες του 2021. 

Παρά το γεγονός ότι με απόφαση του δικαστηρίου που έγινε την Τρίτη 27/2 η απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ κρίθηκε παράνομη, επαναπροκηρύσσεται σήμερα Πέμπτη 29/3 από  την ΑΔΕΔΥ οπότε συνεχίζουμε με αυτή την μορφή πάλης ενάντια στην ατομική  αξιολόγηση. 

Με αυτά τα δεδομένα σας καλούμε να παραβρεθείτε όλες και όλοι στη συνάντηση με  το ΔΣ της ΕΛΜΕ. 

Για το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας

https://drive.google.com/file/d/17QNuMeVdVnF8cSa0KYDK3VITcpTGrpkX/view?usp=sharing 

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΔΕΔΥ 

 https://drive.google.com/file/d/1uSn4BrBhnFqpz5I817G6TF58BWKItySh/view?usp=sharing

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση και εκλογές ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους στο 21ο συνέδριο, Ψηφοδέλτιο, αφίσες, Διακήρυξη!

Πλήρης οδηγός δικαιωμάτων και αδειών αναπληρωτών και νεοδιόριστων -μόνιμων εκπαιδευτικών

Διακήρυξη για συνέλευση 13/12 και εκλογές 20/12 στην ΕΛΜΕ!