Μέτρα τώρα για μαθητές και καθηγητές στην διάρκεια του καύσωνα!

 

Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

 Μέτρα τώρα για μαθητές και καθηγητές στην διάρκεια του καύσωνα!

 Υλοποιώντας την χθεσινή απόφαση της ΟΛΜΕ (https://drive.google.com/file/d/15xP_SXd1x6tlZJXVmAoBVmiOANDLTkmg/view?usp=sharing), που έχει αποσταλεί σ’ όλες τις σχολικές μονάδες, καλούμε τους συναδέλφους που, μέσα σε ασφυκτικές κυριολεκτικά συνθήκες, προσπαθούν να υλοποιήσουν τις ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και προκειμένου να προλάβουν τόσο για τους ίδιους όσο και για τους μαθητές φαινόμενα θερμοπληξίας ή άλλα προβλήματα υγείας:

Α. να μην εργαστούν στα βαθμολογικά κέντρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εκεί που λείπει ο στοιχειώδης εξοπλισμός όπως είναι ο κλιματισμός, γιατί οι ανεμιστήρες με τους οποίους «φρόντισαν» να ενισχύσουν τις αίθουσες-καμίνια ανταποκρίνονται σε κανονικότερες θερμοκρασίες. Θυμίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να βαθμολογηθούν τα γραπτά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. 

Β. για τις ενδοσχολικές εξετάσεις οι σύλλογοι διδασκόντων να αποφασίσουν για μη υλοποίηση τυχόν δεύτερης βάρδιας ή και για αναβολή των εξεταζόμενων μαθημάτων της Πέμπτης και της Παρασκευής. Οι σχολικές μονάδες μπορούν να αιτιολογήσουν την προτεινόμενη αλλαγή επικαλούμενες λόγους δημόσιας υγείας για μαθητές και καθηγητές εξαιτίας του καύσωνα, είτε είναι με τράπεζα θεμάτων είτε όχι.

Γ. τέλος, γνωστοποιούμε στους/στις συναδέλφους/ισσες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ότι μπορούν να απαλλαγούν των καθηκόντων τους για τις ημέρες που διαρκεί ο καύσωνας.

 

Ζητάμε από το υπουργείο, με απόφασή του, να παρατείνει τις καταληκτικές ημερομηνίες των ενδοσχολικών εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια.

Δεν θα επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά στο ΥΠΑΙΘΑ να παίξει με την υγεία όλων μας!

https://drive.google.com/file/d/1CRr-VyGAvAWuVzKPbZ954DCY828_gqCM/view?usp=sharing 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση και εκλογές ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους στο 21ο συνέδριο, Ψηφοδέλτιο, αφίσες, Διακήρυξη!

Διακήρυξη για συνέλευση 13/12 και εκλογές 20/12 στην ΕΛΜΕ!

Πλήρης οδηγός δικαιωμάτων και αδειών αναπληρωτών και νεοδιόριστων -μόνιμων εκπαιδευτικών